Ik help bedrijven en ondernemers om hun SEO op orde te brengen. Ik richt me hierbij voornamelijk op de elementen contentoptimalisatie en linkbuilding. Vroeger was het eenvoudig. Slechts één zoekwoord per pagina en je zat goed. Helaas werkt deze aanpak al even niet meer. Wat vandaag de dag wel werkt, vertel ik je graag.

Belangrijkste voordat je gaat beginnen is:

Wat is de zoekintentie van de gebruiker?
Wat verwacht deze te zien bij het zoeken via een bepaalde zoekterm?


Mijn inzetbaarheid:

On-Page SEO: on-page optimalisatie, zoals het gebruik van titel tags, meta omschrijving, titel tags en het optimaliseren van afbeeldingen voor zoekmachines. (bv, toevoegen alt tekst)

Content Structuur: Ik bekijk hoe we de inhoud van de website op een gestructureerde manier kunnen organiseren met behulp van koppen, subkoppen en alinea’s om de leesbaarheid te verbeteren en zoekmachines te helpen de inhoud te begrijpen.

Linkbuilding: Ik onderzoek welke interne en externe links relevant zijn om te kunnen integreren binnen de website om zo de autoriteit van de pagina’s te vergroten.

Content SEO proof maken: Ik help mijn opdrachtgevers aan scanbare teksten, die de lezer prikkelen en aansporen om tot interactie. Ik schrijf informatieve en commerciële teksten gericht op specifieke keywords, optimaliseer metateksten en metadata en zorg ervoor dat gevonden wordt wat de websitebezoeker hoopt te vinden.

Verschil tussen SEO webbouwer en SEO copywriter

Hoewel er enige overlap kan zijn tussen de rollen van een SEO-webbouwer en een SEO-copywriter, zijn er ook significante verschillen. Hier zijn drie belangrijke punten die het verschil benadrukken:

Techniek versus inhoud
SEO Webbouwer: SEO-webbouwers werken vaak nauw samen met webontwikkelaars om ervoor te zorgen dat de technische infrastructuur van de website gunstig is voor zoekmachines.
SEO-copywriter: In tegenstelling hiermee richt een SEO-copywriter zich op de inhoud van de website. Deze persoon is gespecialiseerd in het schrijven van geoptimaliseerde teksten die zowel lezers aanspreken als zoekmachines helpen de relevantie van de inhoud te begrijpen.

Implementatie versus contentoptimalisatie
SEO-webbouwer: De focus van een SEO-webbouwer ligt op het implementeren van technische optimalisaties om de prestaties van de website in zoekmachines te verbeteren.
Een SEO-copywriter concentreert zich daarentegen op het optimaliseren van de content van de website. Dit omvat het identificeren en integreren van relevante zoekwoorden, het schrijven van boeiende en informatieve teksten, en het optimaliseren van on-page elementen zoals titels, meta-beschrijvingen en koppen.

Kennis webontwikkeling versus kennis SEO contentoptimalisatie
SEO-webbouwer: Vereist vaak diepgaande technische kennis van webontwikkeling, codering en ervaring met tools voor webanalyse. Het accent ligt op het begrijpen van de werking van zoekalgoritmes en het implementeren van technische verbeteringen op de website.

SEO-copywriter: Legt meer nadruk op creatieve schrijfvaardigheden, begrip van doelgroepen, en het vermogen om boeiende en overtuigende content te produceren. Een goede SEO-copywriter begrijpt de psychologie van de doelgroep en weet hoe hij informatie op een aantrekkelijke manier moet presenteren.

Kan ik helpen met het optimaliseren van de SEO content voor jouw website?

.

.

Voor diverse opdrachtgevers heb ik de SEO content en on page SEO geoptimaliseerd, onder meer voor:

  • Het Redactiehuis
  • Beds4hospitality
  • Zuidlimburgbereikbaar
  • Energieakkoord
  • Posifiets
  • Maakdebeweging