Als contentmarketeer ben ik verantwoordelijk voor het creëren, ontwikkelen en distribueren van waardevolle en relevante content met als doel een specifiek publiek aan te trekken, te boeien en te behouden. Het gaat om verschillende vormen van content  zoals artikelen, blogposts, video’s, infographics, podcasts, sociale media-updates en meer.

Contentstrategie: We gaan van start met het ontwikkelen van een strategieplan met daarin vastgesteld voor wie welke content wordt gecreëerd, met welk doel en via welke kanalen en op welk tijdstip de content wordt gepubliceerd.

Contentcreatie:
Het schrijfproces gaat over het creëren van inhoud die aansluit bij de behoeften en interesses van jouw doelgroep. Dit kan het schrijven van artikelen, maken van video’s, ontwikkelen van infographics of andere vormen van content zijn.

Contentoptimalisatie:
Via een zoekwoordenonderzoek ga ik aan de slag om de trefwoorden te integreren in de webcontent voor betere vindbaarheid en meer engagement van de webbezoeker.

Analyse en meting: Het monitoren van de prestaties van de content aan de hand van verschillende statistieken, zoals betrokkenheid, conversies, verkeer en meer. Dit helpt om de effectiviteit van de contentstrategie te meten en aanpassingen te doen waar nodig.

De drie pijlers binnen contentmarketing zijn voor mij:

  1. Vergroten bekendheid voor een bepaalde thematiek, product of boodschap
  2. De vindbaarheid van een website te verbeteren
  3. De betrokkenheid en interactie van een doelgroep te stimuleren.

Aanpak

We gaan samen aan de slag om de input voor de strategie te inventariseren. Deze schrijf ik vervolgens uit en bespreken we met het team of met elkaar. Waar nodig vullen we deze aan, verdelen we de taken en ga ik met mijn activiteiten aan de slag. Wat ik precies voor jouw organisatie kan oppakken, bespreken we samen. Ik kan volledig ontzorgen, mits dat wenselijk is. Dit betekent ook de aanbesteding (desgewenst binnen mijn netwerk) voor het ontwikkelen van marketingproducten.