5 Belangrijke schrijfregels voor engaging content

Wat je schrijft, voor wie je het schrijft, met welke doelstelling je schrijft en voor welke kanalen je schrijft, zijn allemaal elementen die bepalen in welke mate je jouw doelgroep bereikt, boeit, weet te raken en met je verbindt. In dit e-book deel ik 5 schrijfregels die je helpen om je online content te optimaliseren. Voor meer traffic naar je website, voor meer conversie op je site en het allerbelangrijkste, voor meer engagement met je bezoekers.

Download deze waardevolle checklist voor meer bereik en engagement. Voor meer geboeide klanten, meer verbinding met jouw klanten, meer terugkerende klanten, meer nieuwe klanten! Dat gaat gemakkelijker dan je nu misschien denkt.

Want hoe mooi zou het zijn als:

.. je makkelijker interactie krijgt met bestaande klanten?

.. moeiteloos positieve reviews ontvangt van tevreden klanten?

.. je meer nieuwe klanten bereikt met doeltreffende en converterende content?|


Vraag nu je gratis checklist (audio) aan

Aanvraag Audio

Zorg voor engaging content

Content die aantrekkelijk is geschreven en ook de behoefte van de bezoeker snel …. vooral snel bevredigt, zorgt voor zeker 80% aan betere conversie en voor meer betrokkenheid van de lezer dan content die dat niet doet. Dan is de bezoeker zo weer verdwenen en is dat voor jou een gemiste kans. En ook denken we vaak te moeilijk. Houd het gewoon simpel en bedenk wat de vraag of behoefte van de websitebezoeker is. Wat verwacht jouw bezoeker op jouw site?

Heel simpel. Waarde!

Focus dus op waarde

Je hebt een mooie website maar merkt dat je de doelgroep er niet echt warm mee krijgt. Je wilt meer interactie, meer aanloop, meer effect bereiken met je site. Je wilt je doelgroep boeiende content bieden, deze raken en op die manier aan je verbinden, niet waar? Zodat ze je gaan bellen, zich aanmelden voor dat event, dat E-book gaan bestellen of overgaan tot aankopen.

Klanten vinden niets belangrijker dan dat jij helpt hun problemen op te lossen. Dit is in hun ogen het meest waardevolle wat je kunt bieden. Focus je daarom op de waarde en vervlecht deze met hun behoefte. Ik help je graag op weg.