Je doelgroep aanspreken? Dat doe je met krachtige content. Je moet hen prikkelen, interesseren maar ook inspireren. Met de juiste content strategie en een stevige dosis enthousiasme wordt dat een fluitje van een cent!

Wat is een content strategie?
Het is een strategisch stappenplan waarin je heel wat informatie analyseert en bepaalt. Zo leg je vast wat het doel is van je content, wie de doelgroep is, hoe je die doelgroep bereikt en hoe je achteraf de effecten meet van jouw strategische opzet.

Doe research naar de behoeften van je klant. Waar hebben zij behoefte aan? Hoe kun je hen activeren? Speel daarop in met je content. Geef bijvoorbeeld nuttige informatie en handige oplossingen. Benadruk de sterktes van je bedrijf en creëer zo een meerwaarde bij de klant. Het vergroten van de zichtbaarheid én interactie zijn belangrijk aspecten van content marketing. Dat begint met het in kaart brengen van een customer journey.

Customer journey

Heb je een goede strategie opgebouwd? Dan kun je je toeleggen op de content marketing. Dit ga je toepassen om je content te promoten. De juiste mensen op het juiste moment aantrekken, is het doel. Het in gang zetten van emotie want dat leidt tot beleving en interactie. Maak van je klant een vaandeldrager of nog liever… jouw ambassaseur. Die praten over jou aan de verjaardagstafel.

En over een effectieve strategie gesproken….daar denk ik heel graag over mee:-).