1. Formuleer persoonlijk

Mijn ervaring bij berichten die over een persoonlijke situatie beginnen, is dat ik hier 4x meer bereik mee heb dan met zakelijk geschreven teksten. 

Voorbeeld: Vandaag was het wel even schrikken zeg, belde er plots 4 deelnemers af waardoor……

Variant: Door afmelding van 4 deelnemers kon de training van vanavond niet plaatsvinden op de oorspronkelijke locatie.

Het voorbeeld had 4 x meer effect, werd meer geliked en leidde zelfs tot een reactiestroom.

Pas dit echter afwisselend toe, anders raakt je publiek eraan gewend en valt het al snel niet meer op.

2. Vertel een verhaal

Maak je content toegankelijk, herkenbaar. Denk hierbij aan de Jumbo reclames. Thuissituatie aan tafel met een actueel thema, bijv plaatjes sparen voor Pasenactie of zegeltjes voor Juichpak Roy Donders ivm WK. Vat je verhaal bij voorkeur in beeld of plaats in ieder geval foto’s bij je tekst.

3. Speel in op een actualiteit

Bedenk wat je echt graag van je volgers zou willen weten? Denk simpel, relateer het aan het weer, nieuwe producten, komend seizoen. 

4. Stel vragen

Het stellen van vragen werkt doorgaans super voor het verkrijgen van reacties en interactie. Houd het wel kort en simpel!

5. Maak jezelf zichtbaar

De kracht van een Facebookpagina is en blijft de persoonlijke communicatie. Tenslotte zijn we ooit begonnen met een persoonsprofiel op Facebook omdat we het leuk vonden en hopelijk nog vinden. Gebruik die Funfactor ook af en toen eens in je zakelijke berichten. Maak de mens achter de ondernemer zichtbaar. Dat wordt de Funfactor ook een Gunfactor!

Tip: ga hier eens mee spelen, wissel je berichten af qua stijl en inhoud en je zult merken dat je meer publiek zult bereiken en je huidige volgers gaat triggeren te interacteren. En onthoud: Facebook neemt berichten t.b.v. de edgeranking binnen Facebook serieuzer als er interactie plaatsvindt met volgers! 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *